sunnuntai 17. elokuuta 2014

Pitkä vai lyhyt loma?

Yksi työpaikkani päälliköistä kirjoitti hienosti intrasivuillemme loman pituuden merkityksestä. Hän oli lukenut jostain mielenkiintoisia pointteja siitä onko hyvä pitää loma kerralla vai jakaa osiin. Tieteellisen tutkimuksen mukaan sillä ei ole kuulema merkitystä. Luulen, että se on jokaiselle henkilökohtainen juttu. Toiset tykkää olla neljä - kuusi viikkoa pois töistä ja tulla sitten taas moneksi kuukaudeksi töihin. He jaksavat sillä tavalla painaa koko vuoden töitä, kun tietää, että aina on se pitkä loma odottamassa.

Viime vuonna pidin neljä viikkoa kesällä eli käytännössä koko elokuun lomaa. Siitä jäi vielä talvelle viikko, joka meni Nycissä. Pääosin pidin siis kerralla kaiken. Se päivä, kun tulin takaisin töihin oli kammottava. Sähköposti aivan tukossa, puhelimet lauloi. Ei oikein tiennyt mistä aloittaa, kun kaikki oli tärkeää ja saatava tietysti asap valmiiksi.

Tänä vuonna teen toisin.
- heinäkuun jokainen perjantai lomaa
- heinäkuussa synttäriviikonloppua ympäröivät päivät lomaa
- elokuussa kaksi-kolme viikkoa
- lokakuussa neljä päivää Lontoota varten lomaa
- marraskuussa viikko-pari lomaa (vihaan marraskuuta. Haluan vain nukkua)
- joululoma

Eli pisin jakso on kaksi (tai kolme) viikkoa, jonka olen pois. Toivon, että saan siinä ajassa ladattua akkuja tarpeeksi ja jaksan taas helposti kohti seuraavaa lomaa. Pidän työstäni paljonkin, mutta loma on silti ihanaa. Ja loma on ihanaa, jos on kiva fiilis mennä töihin. Tietää ettei siellä ole kaaosta odottamassa. Saa nähdä kuinka käy ja käykö tämä jaksottaminen minulle. Mutta sen tiedän, että marraskuussa kiitän itseäni, kun säästin lomapäiviä sinne.

Joulukuun jälkeen kalenteri näyttääkin tyhjää sillä ensi vuodelle minulla ei ole töitä vielä löytynyt. Joten nyt kaikki, jotka haluatte super tehokkaan viestinnän ammattilaisen töihin, ottakaa yhteyttä! Ja te, jotka tiedätte jonkun paikan, vinkatkaa. Kiitos!


2 kommenttia:

  1. Mulle ainakin pienet lomapätkät siellä täällä toimii parhaiten. Enkä kyllä neljää viikkoa pystyis mitenkään pitämäänkään 😝

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Mä luulen kans, et tää pari vko on hyvä. Ja sit pääsee kohta taas lomalle :)

      Poista