torstai 2. huhtikuuta 2015

Sattumusten summa

 Tuntuu, että on saanut taistella ennen reissua ja vielä reissussa ihan tarpeeksi. Ja loma on vasta alussa. Toivottavasti vastoinkäymiset loppuivat tähän.

Kovan tuulen vuoksi lentoja oli peruttu ympäri Eurooppaa. Meidän lento Lontooseen oli myöhässä pari tuntia ja myöhästyimme jatkolennolta. Meidät buukattiin seuraavaan koneeseen, joka meni Singaboren kautta Balille. Rinkat ei tietysti löytänyt perille, mutta sehän oli aivan odotettavissa moisten lentosekailujen jälkeen. 

Teimme matkaa Balille kokonaisuudessaan 33 tuntia! Kun saavuimme Balin kentälle ja yritimme etsiä vähän virallisempaa taksia, ei siitä tullut mitään. Meitä seurattiin kuin hai laivaa hokien "taksi taksi" ja lopulta kyllästyttiin koko touhuun. Saatiin ihan ok tarjous joltain vanhemmalta mieheltä ja hän vei meidät Seranganin satamaan hotelliin. 

Balin liikenne oli ihan hullua vielä kymmenen aikaan illalla. Siihen lisäksi pelko siitä, että mihin kuski meidät oikeasti vie, vei paljon mehuja. Onneksi päästiin kuitenkin turvallisesti hotellille ja hotellin johtaja lupasi varata meille seuraavaksi päiväksi speed boatin Gili Airille. 

Kun saavuttiin Balille, oli niin pimeää ettei nähty mitään. Olikin mahtavaa herätä tänä aamuna auringon paisteeseen, kurkata ikkunasta ulos ja nähdä upeat merinäkymät. 

Matkasimme Gili Airille Gili getawayn kautta. Olisikohan ollut Blue water Express sen botskin nimi. Otin kaksi eri pahoinvointilääkettä ennen matkaa ja pidin matkan ajan pahoinvointirannekkeita. Paha oli ei onneksi tullut, mutta matka-aika 2,5 h oli tarpeeksi. Varmasti seuraavan tunnin aikana olisin ollut pää ulkona veneen ikkunasta. 

Kun pääsimme Airille, fiilis oli uskomaton! Kaikki matkan aikana olleet vastoinkäymiset oli unohtunut ja rentous valtasi mielen. Toki pientä kiristystä aiheutti se, että rinkat olivat edelleen Lontoossa ja saapuisivat vasta huomenna meille. Kun kentällä meille sanottiin, että rinkat ovat Singaporessa ja tulevat huomenna eli tänään. Mutta yllättäen niin ei käynytkään. Onneksi olin pakannut käsimatkatavaroihin mekon ja bikinit niin sai heti aamusta laittaa säähän sopivan vaatetuksen päälle. 

Aurinko paistoi tänään melkein koko päivän ja voisin kuvitella, että varjossa oli se +30. Auringossa sitten tietysti paljon enemmän. Ihanaa! Tämä vilukissa kiittää jokaisesta hikipisarasta, joita täällä vuodatan. 

Ostettiin lähikaupasta sandaalit, pesuaineita ja aurinkorasvaa (50+ kertoimella). Pärjätään niillä varmasti oikein mainiosti siihen asti, että rinkat saapuvat. Hinta esim. sandaleilla oli jotain alle euron. Eli ei juuri mitään. 

Katotaan, mitä keksitään viikoksi tekemistä. Saari on pieni ja ihanan rauhallinen, mutta silti ihmeteltävää riittää joka mutkan takana. 1 kommentti:

  1. Voi pahus, miten säätämiseksi lomanalku teillä meni. Toivottavasti loppureissu sujuu kommelluksitta! :)

    VastaaPoista