perjantai 17. tammikuuta 2014

Joogaa kameralle

Otsikko kuulostaa omituiselta. Kuka nyt kameralle joogaisi? Tai miksi ihmeessä? Minä tein niin eilen, kun osallistuin Yoogaian järjestämälle onlinejooga-tunnille.

Tämä onlinejooga on siis tunti, joka pidetään paikassa X, mutta se tulee livenä netin kautta koneen ruudusta. Näin voin seurata kotona tuntia ja pitää oman kameran auki sitä varten, että ohjaaja osaa neuvoa, mikäli teen väärin tai haluan jotain extraa. Alussa saa myös päättää laittaako omaa kameraa päälle vai ei, mutta minusta se kannattaa. Näin ainakin varmistaa sen että tunti on turvallinen ja liikkeet menevät oikein.

Eilinen tunti oli Yoogaia Relax. Tuntikuvauksessa kerrottiin näin: Rauhallinen ja palauttava harjoitus. Vietämme pidemmän ajan asanassa, päästäen irti lihasjännityksistä. Voit ottaa viereesi tyynyjä, vyön ja viltin.

Se oli todella hyvä juuri illan päätteeksi. Sai ajatukset muualle ja uni tuntui paljon sikeämmältä heti. Tai sanotaan näin, että ajatukset eivät menneet muualle vaan ajatuksia ei tullut. Pari jotain randomia, mutta muuten mieli oli tyhjä. Jippii! Siihen nimittäin täytyy aina pyrkiä. Olemaan läsnä siinä ja kuuntelemaan omaa kehoa. Voi myös olla, että olin eilen niin väsynyt, että tämä onnistui ilman suurempia ponnisteluja. 


Yoogaialla on myös muitakin tunteja. Ajattelin ottaa 4kk käyttööni mahdollisimman pian ja treenata Joogaa sekä kahvakuulaa. Toivottavasti tunnit vielä laajenee käyttäjien myötä ja pian saadaan Lennyn kanssa treenata kotona mitä erilaisempia juttuja! 



Kuva: Fit.fi
Tämmöinen treenaus sopii minulle loistavasti. Inhottaa lähteä kotoota viikolla salille, kun silloin Lenny jää taas yksin. Ensin se on 8 tuntia yksin kotona, kun olen töissä ja sitten taas pari tuntia illalla. Ei reilua. Näinpä tämä ratkaisu on oikein hyvä. Eilenkin Lenny tepsutteli mennä koneen edestä... ohjaaja ei kommentoinut mitään, mutta varmasti nauratti hieman, kun katseli Lennyn peuhaamista. Ja aina, kun rentouduin selinmakuulla, Lenny tuli kainaloon. Se vasta onkin parasta treenaamista. 

Oletteko kokeilleet tätä onlinejoogaa? Oletteko koskaan kuulleet? Kertokaa kokemuksistanne ja jos ette ole kuulleet, tutustukaa ja kokeilkaa. Ihan huippua! 


12 kommenttia:

 1. En ole kuullutkaan, mutta tuohan kuulostaa loistavalta idealta! Kaikki tosiaan eivät jaksa tai halua lähteä työpäivän jälkeen enää mihinkään. Maksaako tuo siis jotain, vai voiko tunneille osallistua ilmaiseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maksaa. Mutta on tosi halpa hinta. Eli 4,90 kerta tai 19,90/kk. Esimerkiksi näin. Itse ostan 4kk "kortin" liikuntaseteleillä. Ihan näppärää :)

   Poista
  2. No ei ole pahan hintaista! Pistän ehdottomasti harkintaan! Liikuntaseteleitäkin löytyisi.

   Poista
  3. Päivitystä: Laitoin viestiä tuonne. Aion kokeilla ainakin kerran :)

   Poista
 2. Haha, ihan parasta, että Lenny oli menossa mukana :) Fannyn läsnäollessa ei voi tehdä mitään selinmakuulla/lattianrajassa tehtäviä asania, koska se tulee häiritsemään. Useimmiten hiukset on se kohta, joihin pitää päästä käsiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenny oli hiusten perään pentuna. Ei voinut yhtään jumpata samassa huoneessa. Se oli ärsyttävää. Nyt tuo oli vaan lähinnä hellyyttävää, kun toinen kömpii kainaloon <3

   Poista
 3. Kuulin tästä, en muista enää mistä.. Mutta sitten, kun yritin etsiä, olinkin kuullut nimen väärin, enkä löytänyt.. :/

  Kiitos, siis! Pitääpä kurkata heti!

  ..Vaikkakin meiltä löytyy myös karvainen jumppaaja, joka valtaa maton o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tästä oli apua! :) kyllä se karvainen jumpparikin tottuu äkkiä, kun mamma on joka päivä lattialla :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja sitä onkin! :) kokeile ihmeessä!! Mulla alkaa ensi viikolla 4kk! Jippii!

   Poista
 5. Mahtava idea, pitää ehdottomasti laittaa kokeiluun! En ole kuullut tällaisesta koskaan aikaisemmin, jumppailen aina välillä kotona ja varsinkin reissussa joogavideoiden tahdissa, ja se että pystyisi saamaan palauttetta olisi tosi hienoa. Tosin aina välillä jalassani roikkuu kohta 3-vuotias tai sitten tuo konttaileva vauva.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, siellä on jokaisella mukana vähän ketä sattuu. Siis eihän me jumpparit nähdä toisiamme, mutta joskus ohjaajat sanovat alussa tai lopussa jotain, mitä ovat nähneet. Nyt ovat monta kertaa nauraneet Lennylle, kun tulee syliin istumaan minun istuessa asanoissa :D että ei muuta kuin kamera vaan päälle ja kokeilemaan!

   Poista