perjantai 24. tammikuuta 2014

Yleinen hyvinvointi

Body & Mind -projektin ensimmäisessä tehtävässä oli tarkoitus kuvailla omaa yleistä hyvinvointia. Otin kameran, istahdin takan eteen ja kerroin elämästäni. En laita tänne tuota videota, koska täysin meikittömänä niin myöhään illalla näytän liian luonnolliselta. Mutta noin pääpointeissaan video piti sisällään tarinaa minusta.

Tällä hetkellä hyvinvointini on mainio, ainakin jos vertaa parin vuoden takaiseen aikaan. Nyt oikeastaan olo tuntuu loistavalta! Olen aloittanut koiran kanssa uusia harrastuksia ja oma jouluinen laiskottelu alkaa olla pikku hiljaa selätetty. Kuitenkin askel kerrallaan.

Tavoitteitani elämän parantamisen suhteen ovat puhtaampi ruokavalio ja enemmän liikuntaa. Sekä tietysti myös positiivisempi elämä joka päivä. Olen kuitenkin tiedostanut nämä puutteet elämässäni ja tehnyt jo liikkeitä sen eteen, että tavoitteet tulevat täyttymään pian. Jooga on aloitettu ja ensi viikolla alkavat kotona myös livekahvakuula.

Ainoa haaste, jota oikeastaan hyvinvoinnissani koen on vatsan toimimattomuus. Tai se, että aina en edes itse tiedä mitä voin syödä ja mitä en. Tällä hetkellä pahinta jälkeä tekee liha. Sen takia olen siirtynyt melkein jo kokonaan takaisin kasvis-kala-linjalle. Toivon, että tällä muuteksella saan taas reistailevan vatsan kuntoon. Edes hetkeksi.

Itsetunto kuuluu suurena osana hyvinvointiin. Jos itsetunto laahaa maassa, ei voi mieli olla kovin hyvä. Kun rakastaa itseään, osaa rakastaa myös muita. Tämän olen oppinut tässä muutaman kymmenen elinvuoden aikana ja se pitää hyvin paikkansa! Tämän takia pidän itsestäni kaikkine virheineni ja kehitän itseäni koko ajan paremmaksi ihmiseksi. Ei ole väärin epäonnistua eikä siitä tarvitse itsetunnon rapistua. Ja koska kotona joka päivä on vastassa tyyppi, joka rakastaa minua super yyber paljon, en voi olla ihan kamala hirviökään.

Itsetunto myös nousi tällä viikolla roimasti, koska kuulin omasta mielestäni hyvältä tyypiltä, että olen hänen mielestään tosi hyvä tyyppi. Miten hienoa kuulla moista ja olla pidetty juuri sellaisena hervottomana naurajana ja papupatana, kun nyt vaan sattuu olemaan.

Toivottavasti teillä on myös hyvä fiilis varsinkin itsestä ja tietysti alkavasta viikonlopusta. Täyttäkää viikonloppu hyvällä mielellä ja rakkaudella!


   

2 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään vierailla täällä, koska samalla tulee mietittyä omaa hyvinvointia. Paljon on parannettavaa, mutta huonomminkin voisi asiat olla ;)
    Aurinkoisia talvipäiviä viikonloppuun!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana kuulla :) tätä juuri haluankin, että lukiessa tätä aktivoituu myös miettimään sitä omaa elämää ja vertaa kirjoituksiini. Sieltä se sitten lähtee ja ehkä saa aikaan jotain positiivistakin. Mukava kuulla, että asiat on kuitenkin hyvin vaikka parannettavaa löytyy. Mutta sitähän löytyy aina ;)

    VastaaPoista