sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pakkausta ja päänvaivaa

Lähdetään Indonesiaan. Gili Airille. Siellähän on kesä, joten kesävaatteet vaan mukaan ja menoksi, eikös? No ei. Ihan ei pelkällä mekkojen pakkauksella selvitty.

Ensin otettiin selvää rokotuksista. Niistä oli joka puolella erilaista tietoa. Mitä rokotuksia tarvitsee tai ei tarvitse juuri Gilin saarilla, ei ole vieläkään oikein selvinnyt täysin. Mutta minulle lääkäri suositteli japanin aivokuumerokotusta, A- ja B-hepatiittia ja malarialääkitystä. Matkaseuralaiselleni lääkäri määräsi näiden lisäksi vielä lavantautilääkkeen. Minulle taas lääkäri sanoi, että en sitä tarvitse. "Hyvällä hygienialla pärjäät. Äläkä syö salaattia." Asia selvä. Katsotaan kuinka likan käy.

Seuraavaksi pähkäiltiin, miten päästään pienelle saarelle Balilta. Kävikin ilmi, että speed boatit eivät mene kuin aamupäivällä Gileille. Eli selvittelyjen jälkeen, päätimme ottaa hotellin ensimmäiselle illalle Balilta ja tehdä saman myös ennen paluumatkaa eli viimeiselle illalle. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Ja onhan se kiva nähdä vähän Baliakin.

Gileillä hotelli aiheutti myös pientä päänvaivaa. Otetaanko hotelli, jossa on suihkutilat ja WC osittain ulkona eikä mitään paikkaa, missä kuivattaa vaatteita. Vai hotelli, jossa suihkusta tulee kylmää suolavettä. Päädyimme ottamaan suolavedellä olevan hotellin. Jos koko ajan on +30 astetta, kyllä kylmän suihkun kestää. Ehkä se on jopa ihana juttu. Ehkä.

Pinterest on käynyt kuumana viimeiset viikot. Olen etsinyt vinkkejä ja postaillut kuvia. Olen myös hakenut inspiraatiota vedenalaisista kuvista, koska ostin matkaa varten Olympuksen TG-3-kameran. Olen myös lukenut paljon blogeja ja parhaimmat vinkit sain Matkakuume-blogin Gialta Instagramin kautta. Kiitos Gia niistä! Kannattaa muuten vilkaista tuo insta. Heillä on mahtavia kuvia!

Inspiraatiota ja säätämistä on ollut ihan viimeisiin päiviin asti. Toivon, että kuitenkin nyt olisi asiat kondiksessa ja paikanpäällä asiat sujuisi vähän vähemmällä säätämisellä. Kahdella vaihdolla oleva lento saattaa silti tarjota yllätyksiä. Peukut pystyyn! Koitan postailla sieltä ja myös laittaa kuvia instan kautta. Tämän reissun virallinen hästäg on #bikinipalmubikinipalmu. Sillä löytää niin minun kuin matkaseurani kuvat.2 kommenttia:

  1. Bikinipalmu :D Ihan mahtavaa matkaa rakas, pus pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hon <3 täällä odotellaan.. Eka lento pari tuntia myöhässä.... Haha, saa nähdä kuinka käy...

      Poista