perjantai 16. tammikuuta 2015

Positiivinen, negatiivinen ja neutraali mieli

Oletteko tutustuneet Kundaliinijoogaan ja sen ajattelutapaan mielen kolmesta toiminnallisesta osasta? Sen mukaan kolme osaa ovat positiivinen, negatiivinen ja neutraali. Kaikkia niitä tarvitaan ja ne ovat osa meitä.

Osallistuin Yoogaian luennolle, jossa tästä asiasta kerrottiin. Luennon aiheena oli minuun ja mikä minä olen, mutta nämä kolme mieltä olivat yksi osa luentoa. Innostuin suuresti ja aloin lukea asiasta lisää.

Positiivinen mieli on se, joka innostaa meitä, saa meidät ottamaan riskejä ja kannustaa tekemään. Negatiivinen mieli suojelee meitä. Se saa meidät katsomaan sivuille ennen kuin ylitämme tien. Se ennakoi ja yrittää löytää keinon paeta. Neutraali mieli tasapainoilee positiivisen ja negatiivisen mielen välillä. Se punnitsee vaihtoehdot ja tekee juuri siihen hetkeen sopivan päätöksen näiden perusteella.

Mitä enemmän luen, sitä varmemmaksi tulen sen kanssa, että tällä hetkellä olen hyvin neutraali. Mieleni on rauhallinen enkä hötkyile. En vielä tiedä onko se näin, mutta jotenkin minusta tuntuu, että otan asiat niin kuin ne tulee tai ainakin hetken päästä olen hyvin sinut kaikkien asioiden kanssa.

Olisinko siis mennyt eteenpäin oman minäni kehityksessä? Voiko se olla mahdollista?! Miten mahtavaa onkaan huomata olevansa täysin sinut kaiken tämän hetkisen kanssa. Mindfulness harjoittelut ovat siis tehneet hyvää. Seuraavaksi täytyykin tutustua vielä paremmin tähän kundaliinijoogaan. Nimittäin voi olla, että neutraalimieli alkaa kohta kyllästyttää ja tarvitsen vähän positiivisen mielen kehittämiä riskejä elämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti