tiistai 18. marraskuuta 2014

Inventaarin aika

Lähdin hetken mielijohteesta mukaan hyvinvointihaasteeseen, jossa pitää miettiä omaa elämää erilaisten kysymysten kautta. Minna Immosen Oman elämäni inventaario -kurssi käydään netissä ja tarkoituksena ei ole vastata kenellekään muulle - tämä tulee tehdä vain itselleen.

Näin lomaillessani koen, että tämä kuuden viikon haaste on oiva työkalu kohti sitä muutosta, jota päin olen astelemassa. Eli mahdollinen työttömyys, työnhaku, muuttuvat kulutustottumukset ja taloudellinen tilanne. Vaikka ne nyt tuntuvat asioilta, jotka varmasti osaan käsitellä niiden tullessa vastaan, koin että apu tähän voisi silti olla tarpeen.

Pääsin haasteeseen mukaan maksamalla reilun 30 euron maksun ja kirjautumalla portaaliin. Sieltä löysin selvät ohjeet haasteen toteutukseen ja myös mukavan videon Immoselta.

Jokaisen viikon aikana käsitellään jotain tiettyä teemaa. Portaaliin tulee kasa kysymyksiä, joihin kirjoitan vastauksia peilaten omaan tämän hetkiseen tilanteeseeni ja olotilaan. Tämän jälkeen pääsen käsiksi hieman syventäviin kysymyksiin ja tarkoituksena on tosissaan pohtia aihetta. Tätä kohtaa odotan eniten, koska uskon, että en välttämättä ole osannut itse kysyä tarvittavia kysymyksiä tietyistä aiheista. Näin ehkä saankin kirjoitettua ajatuksia ylös uudesta näkökulmasta. Ehkä sitä kautta myös syntyy ahaa-elämyksiä.

Kuuden viikon jälkeen minulla pitäisi olla kattava kertomus itsestäni ja mahdollisesti myös lista ideoista, joita lähden seuraavaksi toteuttamaan ja toinen lista mahdollisista hyvistä asioista itsessäni.

Jotta uusi kirja voidaan kirjoittaa, täytyy sille antaa ensin tyhjät sivut. Nyt olen hakemassa niitä tyhjiä ja puhtaan valkoisia sivuja, joille oma uusi elämä voidaan kirjata. Katsotaan onko tästä haasteesta avuksi siihen. Tulette siis kuulemaan tästä vielä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti