keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Herkkusuu New Yorkissa

Tässä on pidetty nyt tiukkaa linjaa sen suhteen, mitä suuhun laitetaan ja mitä ei. Ihan vaan sen takia, että sitten Nycissä sa herkutella vapaasti. Toisaalta en edes tiedä odotanko niin paljon sokerisia herkkuja vai bageleita.

Kuva
Mast brothersin suklaa on kuulema niin suussa sulavaa, että jokaisen suklaan ystävän tulisi maistaa sitä. Minä tarjoudun tähän mielelläni ja koitan löytää sieltä rakastamaani tummaa suklaata nautittavakseni. Mast Brothers Chocolate sijaitsee ainakin Williamsbughissa Brooklynissä ja tuotteita myydään ympäri New Yorkia.

New York Cheesecake on tietysti se kuuluisa juustokakku, jota täytyy aina syödä kaupungissa ollessa. Mutta mistä saa sitä parhainta? Yelp.com neuvoo menemään ainakin Juniorsille, jonne itsekin meinasin mennä. Mutta Brooklynin puolelle kuitenkin. Siellähän se aito ja alkuperäinen kahvila sijaitsee. Onko sinulla tietoa muista hyvistä juustokakuista? Olen aina halunnut mennä maistamaan kakkuja Cheesecake factorylle, mutta valitettavasti sitä ei Manhattanilta tai Brooklynistä löydy.

Kuppikakut, Cupcakes, muffinssit. Miksi ikinä niitä haluaakaan kutsua on myös yksi, mitä haluan päästä maistelemaan New Yorkissa. En muista olenko niitä siellä koskaan maistanutkaan, joten nyt on aika. Monet kehuvat Magnolia Bakerya, jonka verkkokaupasta löytyy oikein mainion näköisiä yksilöitä. Mutta luulen, että taas jälleen Brooklyn vie voiton. Brooklyn cupcake sijaitsee Williamsburgissa, kuten näköjään kaikki hyvät asiat.

Itsetehtyä jäätelöä löytyy Nycistä myös monesta eri paikkaa. Tähän asiaan suhtaudun varauksella, koska vatsani on hyvin herkkä erilaisille ainesosille, varsinkin maidolle. Saa nähdä tuleeko maisteltua mitään vai jääkö vain katseluksi.

Ja sitten. Se kaikista tärkein, mitä olen odottanut. Niin tein siis päätöksen siitä, kumpaa odotan enemmän suolasta vai makeaa. Odotan suolasta ja bageleita! Se määrä niitä täytteitä on ihan mieletön verrattuna suomalaiseen kulttuuriin. Hyvä, kun se bagel edes maistuu, kun tuorejuustoa ja salaattia ja muuta haluamaani täytettä on niin paljon. Aamupalaksi otan yleensä kokojyvä bagelin munavoilla. Joskus myös salaattia ja tomaattia sinne väliin. Ai, että! Olen myös kokeillut muitakin, mutta tuo on paras. Bageleita saa hyvin monesta paikkaa. Olen jo katsonut, mitkä bagel-paikat sijaitsevat lähellä asuinpaikkaa. Ihan lähellä on montakin. Dunkin' Donutsista saa tietysti, mutta en ole sieltä koskaan kokeillut. Ehkä nyt, koska se on lähin. Mutta löytyy myös LaBagel Delight ja Bony's Bagels. Aamupalaan kuuluu tietysti myös Tropicana-mehu, koska jenkeissä on erilaisempia makuja kuin meillä.

Näiden lisäksi täytyy myös syödä kunnonruokaa ja lämmintä sellaista. Eat sijaitsee myös Brooklynissä ja siellä on tarjolla puhdasta orgaanista ruokaa. Se on varmasti niin vatsaa hellivää ruokaa ettei toista ole. Tai näin haluan uskoa. Sen takia täytyy mennä tänne kokeilemaan, minkälaista se orgaaninen ruoka jenkeissä oikein on.

Ystäväni kanssa olemme puhuneet paljon ruoasta ja olemme miettineet, että kiinalaista olisi kiva kokeilla Chinatownissa ja meksikolaista jossain kivassa paikassa. Yelp on taas ollut apuna ja olen ottanut muutamia osoitteita ylös. Onneksi myös paikallinen ystäväni osaa auttaa tässä asiassa ja sieltä varmasti ne parhaimmat suositukset tulevat. Myös kuuluisat ruoka-autot eli food trucs ovat mielenkiintoisia. Näitäkin täytyy pitää hieman silmällä.

Onko sinulla tiedossa jokin kiva ruokapaikka, jota suosittelisit?

4 kommenttia:

 1. Voi että, jään kyllä kateellisena ja suurella mielenkiinnolla seurailemaan New Yorkin reissuasi! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kun seuraat! :) vinkkejä saa myös laittaa tulemaan, jos edelliseltä reissulta jäi jotain mieleen.

   Poista
 2. Om nom nom, kuola rupesi jo valumaan kun luin tätä postausta! ;) Mulla jäi viime Nykin reissulta bagelit ja cupcakesit kokonaan väliin!!! Kuvittele! Aion ehdottomasti ottaa vahingon kesällä takaisin.

  Mulla on ikävä Hershey'sin suklaita <3 Niitä pitää hamstrata kotiin tuliaisiksi enemmänkin! Myös New Yorkissa syömäni juustokakku oli TAIVAALLISTA. Sille vetää onneksi vertoja tämä ohje, jonka mukaan tänään leivon ja fiilistelen kesän reissua ;)

  http://terhinkeittiossa.blogspot.fi/2009/07/new-york-cheesecake.html

  Mäkin odotan teidän reissukertomuksia innolla, niistä saa kivasti nostatettua omaa matkakuumetta. Eipä meidänkään lähtöön ole enää kuin pari hassua kuukautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! todellakin sitten kesällä vedät bageleita niin, että napa raikaa! Täältä sitten juttua piisaa. Toivottavasti tulee teillekin jotain hyviä vinkkejä esim. ravintoloiden suhteen tai muuten. Helpottaa kivasti omaa matkaa, jos on suosituksia valmiina tiedossa. Ei oo teillä enää kauaa! :)

   Poista