perjantai 25. huhtikuuta 2014

Se kaikista tärkein: ruoka

Ruoka on minulle polttoainetta, jolla saan voimaa ja jaksamista päivään. Olen äärettömän kärttyinen, jos ruokaa ei ole saatavilla, kun nälkä kurnii vatsassa. Yleensä syön 3 tunnin välein, mutta reissussa se on vähän niin ja näin. Sovituskopista ei voi lähteä, jos on nälkä. Onneksi Nycistä löytyy suht helpolla hyvää nopeasti, jos siihen on tarve.

Ensimmäisenä iltana menimme lähestulkoon ensimmäiseen hyvältä kuulostavaan ravintolaan ja se oli kiinalainen. Sijaintipaikkaa en muista muuta kuin, että kävelimme 5th avea ja poikkesimme siitä jollekin väli streetille.. ja niitähän riittää! No, mutta..hyvää oli ja vatsa tuli täyteen. Sehän oli tärkeintä.
Seuraavana päivänä haimme eräästä Delistä Herald Squarelta safkaa rasioihin, joka sitten punnittiin ja maksettiin painon mukaan. Tähän rasiaan sai laittaa mitä vaan tarjolla olevista ruuista. Oli lämmintä ruokaa, salaattia, hedelmiä, sushia...lähes tulkoon siis kaikkea! Jopa minulle, jolle ei koskaan mikään vatsaongelmien takia käy, löytyi hyvä lounas. Ja tietysti ruokajuomaksi Tropicanaa, nam! Näitä samanlaisia Delejä olikin melkein joka kulmassa.

Järjestystä en niin hyvin muista, mutta seuraavina iltoina vietimme aikaamme meksikolaisessa, perus jenkkibaarissa ja korealaisessa. Korispeli-iltana söimme Brooklyniläiset hampurilaiset pelissä ja hyväähän se rasvaa tihkuva burgeri oli!

Meksikolainen MXco sijaitsee 2nd avenuella, samoiten korealainen Bar Kogi. Mielestämme koko 2 ave oli aivan huippu paikka! Ruokaa ja juomaa löytyi vieri vieressä olevista ravintoloista ja baareista. Ruoka oli aina hyvää, koskaan ei tarvinnut pettyä!Coliseum on ihan baarin näköinen paikka, jonka listaa vilkaistiin nopeasti ulkopuolella ja painelimme sisään. Nälkä oli suuri ja vaihtoehtoja silloin ei lähellä ollut. Olimme nimittäin menossa Mandarin hotellin yläkertaan drinkeille Columbus Circlelle ja ihailemaan maisemia. Ei kuitenkaan haluttu maksaa maltaita ruoasta, joten joku halpis paikka oli löydyttävä pikaisesti ja Coliseum vastasi kriteerejämme. Paikka oli hyvin tunnelmallinen ja hyvin paikallinen. Sinne tuli porukkaa ilmeisesti after work -bisselle ja jälkiruoan saavuttua, paikka oli tupaten täynnä ja puheen sorina yltynyt.

Söin Coliseumilla jotain vaaleaa kalaa. En enää muista mitä se oli, mutta ihan super herkullista se kuitenkin oli! Ihme, että muistin edes tätä pääruokaa sillä parhaiten muistan täältä juustokakun, joka oli parasta ikinä! Edes Juniorsin kehutut juustokakut eivät vetäneet vertoja tälle ihan perus New York Cheesecakelle. Voin vieläkin maistaa sen ihanaisen rasvaisen maun suussani. Miten voikaan olla, että meillä täällä juustokakku on ihan erilainen juttu kuin, mikä tuolla on. Siis eihän siinä mitään Digestive-pohjaa ollut! Eikä mitään liivatetta. Tai ei se siltä ainakaan maistunut. Eli jos jollain on tiedossa joku ei Digestivestä tehtävä pohja ja aito juustokakkuohje niin otan mielelläni vinkkejä vastaan.
Se, mitä odotin, oli bagelit. Ne ihanat bagelit, joita saisi jokaiselta kulmalta. Tai sitten ei. Joskus joutui jopa etsimällä etsimään kunnon bagel-paikkaa. Onneksi hotellin vieressä oli Lennys, joka tarjosi hyviä leipiä ja bageleita niin ja Tropicanaa tietysti. Tuskin olisin koko paikkaa tajunnut, jos sillä ei olisi niin hyvää nimeä ollut. Lenny, kun on koirani nimi. 

Yleisesti ottaen jäi tosi hyvä fiilis kaikesta ruoasta, mitä loman aikana vedimme. Pyrin ottamaan joko jotain seafoodia tai kasvishässäkkää, mutta kerran oli syötävä se Brooklynilainen burger ihan juuri sellaisena, kuin se aitona on eli lihalla. Se oli ainoa, josta vatsa sitten kommentoi takaisin, mutta oli se silti kokemuksen arvoinen. Bagelin välissä otin joskus jotain lihaa, kuten tuossa kuvassa on. Mutta yleensä bagelin välissä oli joko eggsalad tai tunasalad -täyttettä. Ihmeellistä kyllä, koskaan vatsa ei sanonut muuta kuin kiitos näistäkin vaikka bagel varmasti sisälsi gluteenia. Jännää.

7 kommenttia:

 1. Ihanan herkullisia annoksia! Kiitos raflavinkeistä, jos vaikka satuttaisiin samoille kulmille ^_^

  En ole tosiaan mikään asiantuntija, mutta käsitelläänköhän Jenkeissä viljaa eri tavalla? Jos siellä siksi et saanut vatsavaivoja bageleistakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti satutte kulmille - oli niin maukasta! Täältähän puuttuukin kokonaan Espanjalainen, joka oli melkein hotellin kulmalla, sekin siinä 2nd Avenuella.

   Mietin kans samaa, että jotain häikkää täytyy olla täällä Suomen päässä, kun mun vatsa reagoi niin moneen asiaan täällä. Tosin, suoraan Vääksyn myllyltä ostetut jauhot eivät aiheuta mitään. Kappas ;) Täytyy siirtyä kaikessa muussakin lähi- ja luomuruokaan. Eiköhän se tästä!

   Poista
 2. Äiti on tehnyt usein juustokakkua, johon ei tule mitään digestive-pohjaa eikä täytteeseen liivatetta. Koska eihän nyt aitoon juustokakkuun mitään liivatteita tule! Kun menen porukoille seuraavan kerran, niin voin yrittää etsiä sen ohjeen. Taidan jopa muistaa, missä se niistä lukuisista leivontakirjoista on :) Tämä kakku on jäänyt mieleen siitäkin syystä, että kerran tuli aivan kamala olo, kun olin syönyt sitä liikaa :D (petollista, niin kun juustokakut aina...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa ja mahtavaa! Kiitos jo etukäteen, jos jaksat sen katsoa minulle, kun maalle menet :) ihan hyvä on, että näin jo näin kolmikymppisenä ymmärtää sen ettei juustokakkuun tarvita sitä liivatetta. Mä oon sitä paljon miettinyt, mutta silti en ole koskaan sen kummemmin asiaa jaksanut selvitellä. Paitsi nyt :D

   Poista
  2. Niin ja siis joo... juustokakkuöverit on kyl ehkä parhaat överit, jotka voi vetää :D

   Poista
 3. Tuohon digestive-pohjaan en nyt valitettavasti löytänyt ratkaisua, mutta aitoon jenkkijuustokakkuun ei tule liivatetta, koska se laitetaan uuniin ja näin ollen ei tarvitse sitä hyytymiseen. Noita reseptejä löytyy netistä useitakin (mutta kaikissa on kyllä se keksipohja :/ ) Tässä se mitä itse leivon kun amerikankuume nostaa päätään, ja on muuten taivaallisen hyvää lämpinämä uunista! http://www.kinuskikissa.fi/amerikkalainen-juustokakku-a-la-kinuskikissa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia tästä :) mä vähän googlailin ja löysin yhden ohjeen, jossa ei ole sitä keksipohjaa...mutta ilmeisesti se aika moneen kuuluu. Silti, tuolla, missä sitä söin, sitä ei ollut. Tai sitten se oli vaan niin hyvin kostutettu, että ei tuntunut keksiltä ollenkaan ;)

   Poista