tiistai 13. toukokuuta 2014

Se juustokakku

Puhuin aiemmin siitä kukkien keräämisestä, miten ihanan stressitöntä se on. Leipominen ja ruoan laitto on samanlaista puuhaa. Ainakin yleensä. Tykkäisin leipoa enemmänkin, mutta kukaan ei ole niitä leipomisia syömässä, kun itsekään ei voi viikottain syödä herkkuja. Mutta sitten, kun leivotaan niin niitä myös syödään. Tällä kertaa tarkoitus oli hyvä, koska halusin leipoa äidille jotain äitienpäivän kunniaksi.

Nyci-postauksissa huutelin aidon juustokakun perään. Sain kuulla, että se oikea juustokakku paistetaan uunissa. Tämän takia se on niin herkullista. Ja, jotta se sopii myös minun vatsalle, täytyi tehdä aika paljon muutoksia ohjeeseen. Kaikki vehnää sisältävät tuotteet piti vaihtaa gluteenittomaksi ja creme fraiche vaihtui Ehrmannin rahkaan. Se on ainoa rahka, joka pystyn syömään edes jonkun verran. Muuten menin ohjeen mukaan, mutta... kakku ei onnistunut! Sisälmysosa ei ollut sellaista samenttisen pehmeää ja lusikkaan tarttuvaa kuin sen pitäisi olla. Mikä meni vikaan? Voiko kaikki olla kiinni siitä, että käytin rahkaa? Vai enkö vain vatkannut tarpeeksi? Jos tiedätte vastauksen, kertokaa ihmeessä!

Oli se silti hyvää, en mä sitä sano.



3 kommenttia:

  1. Hmm, nyt kyllä tuli kinkkinen kysymys! En usko että on kiinni rahkasta, kyllähän ihan perinteiset rahkaleivoksetkin uunissa jähmettyy. Muistitko laittaa munat mukaan? ja tuorejuuston tietysti? Gluteenittomista jauhoista en ole leiponut, niin en tiedä kuinka paljon koostumus kärsi perunajauhojen vaihtamisesta niihin. En myöskään osaa sanoa nyt tässä tapauksessa, olisiko pidempi paistoaika auttanut. Parempaa onnea ensi kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun otit kuitenkin kantaa asiaan :) tällä ohjeella siis tein http://food.ninemsn.com.au/recipes/icheese/8350085/new-york-cheesecake koska oli paras näiden jauhojen vähyyden suhteen. Eli siis mitkä perunajauhot? :D ja juu, tuorejuusto ja munat olivat matkassa.

      Poista
    2. Ahaa ok! Oon ite tehnyt kahta eri versiota, mihin toiseen tulee maissijauhoja ja toiseen perunajauhoja, sopisko toinen noista jauhoista sulle jos niillä onnistuis paremmin?

      http://www.kinuskikissa.fi/amerikkalainen-juustokakku-a-la-kinuskikissa/
      tai
      http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/172279/Amerikkalainen%20juustokakku/

      Poista