keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Yleismietteet matkasta

Täytyy yrittää tänne kirjoittaa jo muutakin kuin pelkkää reissua, mutta nyt sellainen yleistunnelma näin muutama viikko reissun jälkeen. Sitten vähän kerrassaan jotain täsmäjuttuja reissusta. Vaikka tässä kesän mittaa niin ei jutut ainakaan lopu kesken.


Nyci on ollut minulle aina sellainen rakas paikka. Aina jäi jotain katsomatta ja aina sinne halusi uudestaan. Tämän reissun jälkeen sitä fiilistä ei jäänyt. Jäi vähän kylmä olo. Ihmiset tosiaankin osasivat olla tympeitä ja jotenkin pakotettuja palvelemaan. Tätä en ole aiemmin kokenut siellä, mutta nyt tuli sekin sitten oikein moneen kertaan todistettua. Ja sama myös reissukaverillani. Muistan hänenkin sanoneen moneen otteeseen kuinka sai tympeää palvelua. Varsinkin Nike townissa, kun hän palautti ostamiaan kenkiään. Huoh.



Meillä oli kova tahti mennä paikasta toiseen ja yks pirkaleen Top of The Rock pilasi meidän illat monta kertaa. Aina tuli kiire, kun piti ehtiä Rockiin katsomaan auringonlaskua ja lopulta jätettiin menemättä, kun ei vaan ehdi. Paitsi sitten kun oli oikeasti viimeinen mahdollisuus mennä.... ja silloin saatiin kuulla, että me emme pääse auringonlaskun aikaan sinne vaan vasta kolmen tunnin päästä! Meillä oli jo etukäteen ostetut liput, ne piti vain vaihtaa lippuihin, joilla pääsee hisseille. Ei se ihan sitten niin mennytkään, että etukäteen ostetuilla lipuilla pääsee mihin aikaan haluaa ylös. Ja vasta silloin kuulimme, että voi ostaa suoraan hissilippuja jollekin toiselle päivälle. Eli olisimme voineet mennä ekana iltana jonottamaan hissilippuja vaikka torstaille, kun olisi tämän taas ymmärtänyt. Vaikka kokemus sieltä ylhäältä oli hieno ja mahtava ja upea, jäi siitä kuitenkin huono maku. Luulen, että he, jotka menivät suoraan ostamaan lippuja, saivat paljon näppärämmin liput, kuin me, jotka olimme jo ostaneet liput aiemmin ja vaan vaihdettiin ne hissilippuihin.



Välillä tuli tunne, että jenkit voisi oikeasti käydä katsomassa esimerkiksi Suomessa tai muissa Pohjoismaissa, miten nämä asiat voidaan oikeasti organisoida paljon paremmin. Tuli vaan sellainen olo, että siellä todellakin oletetaan heidän tekevän kaikki juuri parhaalla mahdollisella tavalla vaikka meistähän se oli aivan naurettavan hölmöä. Siis kaikenlainen jonotus ja pyöritys. Näistä kuitenkin taas ymmärsi sen, miten hyvä onkaan asua Suomessa ja olla pohjoismaalainen vaikka täälläkään ei kaikki aina ihan hyvin pyöri. Silti paremmin kuin isossa maailmassa.



On tosiaan ensimmäinen kerta, kun katsoin Nyciä kriittisin silmin. Onhan se ihana paikka ja siellä on paljon kaikkea kivaa. Mutta eiköhän se tosiaan ole jo nähty. Riittää niitä kivoja paikkoja muuallakin. Kotoisessa Suomessa varsinkin. Eikä yhtään tunnu huonolta kotimaan matkailu tuon järkyttävän kokemuksen jälkeen, joka lentokoneessa oli. Siis molemmin päin lentomatkustaminen oli kamalaa. Varsinkin takaisin päin tullessa oli jo hyvin lähellä, että oksennan. Silloin päätin, että en hetkeen, vuosiin, ehkä enää koskaan, lennä kolmea tuntia pidempää koneella. Jos ollenkaan. Riittää tätä matkustamista ja tutkimista täällä kotonakin ja silloin reissuun pääsee koiran kanssa.



Yksi suurimmista ikävistä asioista oli tosiaan ikävä Lennyä. Miten typerää se olikaan, mutta silti. Aina on kuitenkin käydä kaukana, että osaa katsoa lähelle. Mietin tosin jo siellä, minkä ihmeen takia pitää lähteä ihanasta kodista pois, kun kerta rakastan hetkiä kotona ja maalla mökillä? Meillä on maailman ihanin arki, joten ei kai siitä pois tarvitse lähteä? Nyt menikin sitten kesän suunnitelmat uusiksi ja taidan tulla siihen tulokseen, että kesäreissuja ei Ruotsia ja Tallinnaa pidemmälle tule. Sinne pääsee laivalla eikä tarvitse olla montaa päivää. Sitten voi taas palata kotiin tai nauttimaan elämästä mökille. Minusta on niin tulossa mun faija. Isin tyttö siis. Ollaan kohta kuin kaksi marjaa ja nökötetään vaan mökillä hommia tehden ja marjoja keräillen <3



Mutta miten sitten käy kaiken ihanan shoppailun? Olen jo monen monituista vuotta ostanut vaatteeni vain ulkomailta, jolloin vältyn itseni kopioilta kaupungilla. Nyt ainakin tiedän taas jenkki kokoni, joten saahan niitä vaatteita tilattua netistä. Näin kai se pitää vaan ajatella. Nycissä oli silti huippua shoppailla. Hinnat olivat hyviä ja toivottavasti osasin ostaa laadukkaita tuotteita. Sen näkee, kunhan niitä vaatteita pääsee pikku hiljaa käyttämään.



Nyt te, jotka luette tätä ja olette menossa Nyciin ja odotatte reissua niin älkää missään nimessä antako tämän pilata sitä!! Kohde olisi voinut olla mikä vain ja olisin samaa mieltä. Ihan vaan sen takia, että matkustelu kaukomailla saa minulle nyt hetkeksi riittää. Nyci on herkullinen kaupunki, josta jokainen löytää itselleen sopivaa tekemistä. Nauttikaa!

6 kommenttia:

  1. Ei siinä ole mitään vikaa, jos kehtaa rehellisesti kertoa, ettei kaikki miellyttänyt reissussa.

    Meilläkin varmaan tämän Nykin reissun jälkeen pidetään taukoa. Maailmassa on niin paljon muitakin mielenkiintoisia kohteita, varsinkin täällä Euroopassa :) Minäkään en ole mikään lentokoneessa istumisen suurin fani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos synninpäästöstä ;) ja tiän, että tämä ajatus muuttuu kyllä taas jonain päivänä ja sitten taas jaksan 8 tuntia koneessa istua. Mutta sitä ennen Ruotsi, Ruotsi, Ruotsi ja rakas kotimaa :)

      Poista
    2. Ruotsissa on kyllä aika ihana käydä! <3 Haaveilen, että joskus matkustaisin sen kautta Norjan puolelle. Olisi ainakin helppoa, eikä tarvitsisi välttämättä istua minuuttiakaan lentokoneessa.

      Poista
    3. Niinpä. Onneksi aika pitkälle pääsee ilman lentokonetta :)

      Poista
  2. Jaan kyllä monia ajatuksia sun kanssa! Vaikka Nykin on edelleen lempikaupunkini, meidänkin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta ;) Mutta vannoin kyllä kans koneessa, että ihan hullua matkustaa sellaisella tuntitolkulla. Ja ikävöin kans koiraamme ihan mielettömästi, myös jo ennakkoon ennen reissuun lähtemistä :D

    Meilläkin kävi Top of the Rockin lippujen kanssa aikaisemmin niin, että emme päässeet sinne silloin kun olisimme halunneet (meillä ei kyllä ollut mitään ennakkoon ostettuja lippuja) ja olin tosi harmissani, mutta varattiin sitten seuraavalle illalle. Kaikki toimi muuten kyllä varsin loistavasti, erityisesti Empireen verrattuna, joten menisin kuitenkin Rockiin mieluummin uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se koiran ikävöinti on matkustamisessa se pahin. Senpä takia aion matkustaa nyt niin, että otan koiran mukaan. Eli ihanaa kotimaan matkailua. Porvoo on ainakin listalla, kun niiltä löytyi niin hienot koiran kanssa matkalla -sivutkin :) Jos muuten olet reissannut koiran kanssa, vinkkejä otetaan vastaan! ja onhan tässäkin yksi idea blogiin ;)

      Poista