tiistai 3. kesäkuuta 2014

Unta kaaliin ja lisää migreenistä

Nuku hyvä ihminen. Nuku kunnolla, heräät pirteänä ja jaksat koko päivän. Ai ei? no miksi ei? Nycin reissun jälkeen nukkuminen on ollut hyvin vaikeaa. Olen muutaman kerran nukkunut super hyvät yöunet. Ei kuulosta kovin hyvältä, eikä se sitä myöskään ole.

Nycin jälkeen minua on alkanut haitata migreeni ja sen jälkeiset olot. Tätä on kestänyt nyt parisen viikkoa. Yöuniin migreeni vaikuttaa siten, että jos herään yöllä ja silloin päätä särkee, on hyvin epätodennäköistä, että nukkuisin loppuyötä hyvin. Päivällä saisin unta vaikka 10 tuntia, mutta en sitten yöllä. Jotenkin omituista, että minä, joka nukkuu missä vaan sikeäasti, ei nyt saa nukuttua kunnolla. Onko tämä vanhuutta vai mitä? Tutkijat sanovat unettomuuden olevan jokaisen itse aiheutettu juttu. Työyhteiskunta vaatii yhä enemmän aivotyöskentelyä ja sitä pitäisi tasapainottaa pidemmillä yöunilla, mutta kenellä sellaisiin on aikaa? Itse nukun 6-7 tuntia ja, kun saan nukuttua sen ajan sikeästi, olen aamulla pirteä.

Työkaverini suositteli lämpimästi menemään työterveyteen ja selvittämään unettomuuden ja migreenin. Ei kuulema kuulosta terveeltä. Ei varmasti, eikä se sitä edes ole, mutta jotain on aivotoiminnassa pahasti vialla, sillä lääkäriin meno ei tullut minulle mieleenkään! Mutta tietysti. Lääkäriin mars. Hierojalla jo käynkin, joten eiköhän tämäkin asia kuntoon saada.

Tuli myös mieleeni, että voiko tämäkin olla jotain stressiperäistä? Stressi, tuo kaiken pahan alku. Täytyy lisätä enemmän joogaa ja rentoutumista viikko-ohjelmaan. Helpottaisikohan sitten?

Onko muita migreenipotilaita kuulolla? Mikä teillä on ollut parhain apu? Entä miten hoitaa unettomuutta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti