perjantai 8. marraskuuta 2013

Hieman onnellisempi marraskuu

Sataa sataa ropisee. Koko ajan. Melkein tauotta jo viikon. Kerran aurinko vilahti, mutta heti kun pääsin töistä, alkoi taas sataa. tämä +6 ja  sade on paljon kylmemmän tuntuinen ilma kuin, että olisi mukavat -5 ja taivaalta tulisi korkeintaan lunta.

Olen pari vuotta sitten tehnyt sopimuksen itseni kanssa, että en marise säästä. Se on mitä on, eikä se siitä muutu vaikka kuinka marisee ja ajattelee negatiivisesti. Tutuissani on monta, joiden sosiaalinen media täyttyy joka talvi marmatuksista siitä kuinka on kylmä, kesällä siitä kuinka on liian lämmin, syksyisin siitä kuinka harmaata on. En lähde tähän mukaan, enkä lue moisia päivityksiä enää ollenkaan. Ne vaan myrkyttävät mielen.

Miten tästä harmaasta ajasta sitten saa tehtyä mukavamman? Harmaus valkenee kummasti, kun laittaa kotiin valoja, polttaa kynttilöitä, juo glögiä, polttaa takassa tulta ja laittaa villasukat jalkaan. Energiaa saa kunnon urheiluista ja pitkistä lenkeistä metsässä. Kun on oikeat varusteet, ulkona olo ei tunnu yhtään hassummalta. Luonto on raikas ja odottaa talvea. Palkeet täyteen raikasta ilmaa, pari joogaliikettä metsässä ja kappas, kun masennus häipyi jo kauemmaksi.

Saan tänä viikonloppuna extra paljon piristystä, kun kaksi ystävääni tulevat käymään. Sen vuoksi tein eilen itselleni lupaamani siivoukset hyvällä mielellä. Odottihan sen jälkeen se ihana asia kun valojen laittaminen sisälle. Ulkovalot takapihalla ovat olleet käytössä jo elokuusta asti, mutta eilen laitoin ihania valoja ympäri huushollia. Myös makuuhuone sai oman valaistuksen ja miten piristävää olikaan herätä neljän jälkeen, kunn huoneessa vallitsi mukavan tunnelmallinen valo.

Sitten vaan odotellaan sitä lunta.... 

Piristävää perjantaita kaikille!
2 kommenttia:

 1. Valo tuntuu olevan itselleni ainakin se, mitä pimeänä aikana kaipaan. Pitääkin lähteä valo-ostoksille, niin saisi omaan kotiinkin piristettä. :-)

  Pst. Heräätkö sä NELJÄLTÄ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo tekee paljon. Se on jännä, miten aivot toimii niin, että heräävät vasta, kun on valoa :O käy ihmessä ostoksilla heti!!
   Juu, herään...koira ulos ja kuuteen töihin ;)

   Poista