tiistai 25. maaliskuuta 2014

Näe ja aisti New Yorkissa

Tässä hieman listaa siitä, mitä on ajateltu käydä katselemassa ja aistimassa loman aikana. Varmasti osa jää tekemättä, koska pointtina tällä reissulla on valokuvaus ja rentous. Ei siis kieli vyön alla käydä näitä katsomassa, mutta on hyvä olla jokin ohjenuora.

Kuva täältä
Vapaudenpatsas Staten Island ferryltä katsoen. Ajateltiin ettei jakseta mennä katsotaan Lady Libertya saarelle vaan huristellaan ohi lautalla ja käydään Staten Islandilla syömässä. Tuttavani antoi hyvän vinkin italialaisesta paikasta, joten ehkäpä kokeilemme sitä. Yritetään palata saarelta siten, että nähdään auringonlasku samalla. Katsotaan kuinka hyvin onnistutaan.

Kuva: Wikipedia
Financial district
on paikka, josta olen viipottanut ohi, mutta en ole koskaan perehtynyt asiaan sen kummemmin. Saattaa olla, että myös tällä kertaa se jää väliin, mutta mikäli ehditään niin siellä voisi käydä pyörähtämässä.

The high line
on 1,6 kilometriä pitkä puisto, joka sijaitsee vanhan ilmajunaradan raiteilla. Tässä on hienosti käytetty tilaa hyväksi. Se sijaitsee Manhattanin länsirannalla, 10th Avenuen tuntumassa, ja ulottuu Gansevoort Streetiltä 30th Streetille. Täälläkään en ole talvesta johtuen koskaan käynyt. Nyt kuitenkin oletan, että huhtikuussa talvi on jo selätetty ja tänne on mukava mennä katsomaan kaupunkia eri näkökulmasta. Mulla on jotenkin sellainen olo, että reissulta palattuani täytyy High Linestä tehdä aivan oma postauksensa.Kuva täältä
High Lineltä poistutaan ainakin hetkeksi Chelsea marketiin. Tänne menee varmasti muutama dollari rahaa ja täältä lähdetään vyöryen ulos. Eniten kiinnostaa One Lucky Duck ja sen luomutuotteet, Los Tacos No.1 ja erilaiset mausteet. Mausteita pitäisi ainakin löytyä Spices and tease -nimisestä kaupasta.


Central Park on paikka, jossa olen molemmilla Nycin vierailuilla käynyt, mutta vain piipahtanut. Aina on ollut super kylmä eikä ole kiinnostanut olla kamalassa tuulessa siellä. Nyt toivon, että sää on parempi ja pääsen kuvaamaan ainakin kuvassa näkyvää Alice in wonderland -patsasta.
Samalla, kun vierailee Central Parkissa, täytyy pistäytyä Upper East siden puolella. En ole siellä juurikaan kävellyt ja muutama kuva niistä kaduista olisi kiva saada. Varsinkin, jos siellä kukkii jo kirsikkapuut. Tai mitkä hyvänsä vaaleanpunaiset puut.

Unisphere sijaitsee Flushing Meadows -puistossa Queensissa. Aika huudeilla sijaitsee myös Metsien kotiareena ja siellä kävinkin viimeksi. Tätä nähtävyyttä en sitten vaan ymmärtänyt liittää siihen reissuun. Noh, tällä kertaa sitten! Unisphere on 42 metriä korkea ruostumatonta terästä oleva maapallo. Se rakennettiin alunperin vuoden 1964 maailmannäyttelyä varten. Teemana silloin oli "Peace Through Understanding".Times Square on paikka, jossa täytyy käydä ainakin kerran elämässään. Ystäväni ei ole siis kertaakaan käynyt Nycissä, joten Times täytyy iltaisella käydä kurkkaamassa. Ehkä ennen tai jälkeen Broadway-esityksen. Ja itsekin haluan uudella kamerallani (Olympus OM-D E-M1) ottaa kuvia valomerestä ja sadoista turisteista.
Top of the rockiin menemme tänä vuonna aivan varmasti. Päivättömät liput on jo ostettu. Luulisi nyt yhtenä päivänä täytyy olla niin hyvä ilma illalla, että voimme kiivetä sinne ylös. Pelottaa  jo valmiiksi, mutta mitäpä ei tekisi hyvien kuvien eteen. Onneksi nyt on tukea ja turvaa ystävästä. Yksin voisi olla toinen juttu. Haluan kiivetä ylös siihen aikaan, että aurinko alkaa jo laskea. Sitten Manhattanin valot syttyvät ja kaikki on varmasti äärettömän kaunista.kuva
Brooklyn bridge & Brooklyn bridge park ovat asioita, jotka olen kertaalleen nähnyt ja kokenut, mutta en ole koskaan kävellyt sillalla. Se on aina ollut jossain remontissa, joten kävely on jäänyt sikseen. Tällä kertaa kävelemme sen ehkäpä muutamaan otteeseen, koska kämppä sijaitsee huudeilla ja siitä on mukava kipaista Manhattanin puolelle.


6 kommenttia:

 1. High Linea ja Chelsea Marketia ei voi muuta kuin suositella! <3 Molemmat sijaitsivat viimeksi ihan hotellimme vieressä, joten tuli käytyä niissä monta kertaa. Muistan vieläkin hummerin tuoksun Chelsea Marketin käytäviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa! :) Odotan jo kovasti!! :) 17 päivää vielä. Huh!

   Poista
  2. Sanoisin ennemmin, että ENÄÄ 17! :D Äkkiä se loma sieltä tulee!

   Poista
  3. Niin tulee, koska tänään on ENÄÄ 16. Onhan se enää, jos on aloitettu sieltä 200 nurkilta laskemaan :D

   Poista
 2. Oi että :) odotus on kivaa, suunnittelu iso osa reissua :) mä niin elän mukana sun valmisteluja! Mutta pakkaaminen ei oo mun juttu.... Tunti ennen lähtöä kentälle mietin vielä mitä mukaan... Eikä kellää oo kivaa :D

  Terkuin auringonkukka1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että elät! :) kiva tietää, että jotkut oikeasti lukee näitä mun höösötyksiä :D

   Poista